środa, 5 września 2012

Brzoskwinie pieczone w słodkim winie.

Słodko-winny sos i pieczone owoce.
To musi być dobre. I zdecydowanie takie jest.
Wspaniale smakują z gęstym jogurtem. Gdy dodamy jeszcze granole mamy wspaniałe śniadanie. 


 Brzoskwinie pieczone w słodkim winie
4 duże brzoskwinie
1 łyżka miodu
150 ml słodkiego,białego wina
cynamon
gwiaza anyżu

Brzoskwinie kroimy na pół i usuwamy pestkę. Układamy je w naczyniu do zapiekania.
Podlewamy winem. Na brzoskwiniach układamy miód, opruszamy cynamonem. Dodajemy anyż.
Pieczemy ok 35-40 min w 200 stopniach. Po upływie połowy czasu, przewracamy owoce.
Powinny być miekkie ale nie mogą się rozpadać.


1 komentarz:

  1. brzoskwinie w takim wydaniu są dla mnie zjawiskowe. dziękuję za wyróżnienie i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń