To pyszny deser, który naprawdę trudno zepsuć.
Piszę to bo rozmawiałam ostatnio z koleżanką, która chce ale nie zawsze jej wyjdzie. Będzie przygotowywać kolacje dla znajomych swojego nowego faceta. Stresuje się już kolacją dlatego deser chcę zrobić "bezproblemowy". Kasiu, to dla Ciebie:)
Najbardziej lubię na ciepło z kleksem gęstego jogurtu naturalnego.
Pyszne śliwki pod kruszonką.
500 g śliwek: upyte i wypestkowane
kruszonka: 100 g masła
50 g brązowego cukru
100 g mąki pełnoziarnistej
50 g płatków owsianych
płatki migdałów do posypania
cynamon
Foremki do pieczenia smarujemy masłem.
Układamy śliwki i posypujemy odrobiną brązowego cukru.
Łączymy składniki kruszonki, powinny powstać grube okruchy.
Owoce przykrywamy kruszonką i pieczemy ok.30 min w 200 stopniach, aż dozrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz