poniedziałek, 19 listopada 2012

Kasza jaglana z grillowanymi warzywami.



Kasza jaglana z grillowanymi warzywami.

100 g kaszy jaglanej
200 ml wrzącej wody

1 cukinia
1 papryka
3 łyzki oliwa z oliwek
zioła prowansalskie
rozmaryn
1 łyzka octu balsamiczny
ząbek czosnku

Kaszę płuczemy na sitku i odsączamy. Przekładamy do garnka z wrzacą wodą. Gotujemy na wolnym ogniu, pod przykryciem, ok. 15min, aż kasza wchłonie wodę.

Cukinię i paprykę kroimy na kawałki. Rozgrzewamy piekarnik do 220stopni z funcją grill.
 W naczyniu umieszczamy warzywa, posypujemy je przyprawami. Dodajemy czosnek. Całość podlewamy oliwą i octem balsamicznym.
Pieczemy 20 min, od czasu do czasy mieszająć.
Podajemy z szynką parmeńską.


3 komentarze:

  1. uwielbiam grillowaną cukinię, dostałam wielkiego apetytu na taki obiad:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie szukałam pomysłu na lekki obiad! Dzięki!

    OdpowiedzUsuń