Ciepły sos malinowy z budyniem waniliowym przypomnina mi moją babcię.
Pamiętam kremowe pucharki na nóżce a w nim takie pyszności.
Po powrocie ze szkoły, na ukojenie nerwów po klasówce uwielbiałam go najbardziej:)
Dzisiaj oprócz budyniu podaję go także z kremowym sernikiem albo lodami czekoladowymi.
Koniecznie na gorąco!
Błyskawiczny sos malinowy.
250 g świeżych malin
5-8 łyżek soku malinowego, najlepiej ekologicznego( ilość łyżek zależy od stopnia słodyczy malin)
Maliny z sokiem, gotujemy na małym ogniu. Mieszamy i czekamy aż maliny się rozpadną.
Przecieramy przez sito, pestki wyrzucamy. Ponownie zagotowujemy.
Gorące przelewamy do słoiczka.
Trzymamy w lodówce do 2 tygodni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz