niedziela, 11 listopada 2012

Błyskawiczny sos malinowy.

Ciepły sos malinowy z budyniem waniliowym przypomnina mi moją babcię.
Pamiętam kremowe pucharki na nóżce a w nim takie pyszności.
 Po powrocie ze szkoły, na ukojenie nerwów po klasówce uwielbiałam go najbardziej:)

Dzisiaj oprócz budyniu podaję go także z kremowym sernikiem albo lodami czekoladowymi.
Koniecznie na gorąco!


Błyskawiczny sos malinowy.
250 g świeżych malin
5-8 łyżek soku malinowego, najlepiej ekologicznego( ilość łyżek zależy od stopnia słodyczy malin)

Maliny z sokiem, gotujemy na małym ogniu. Mieszamy i czekamy aż maliny się rozpadną.
Przecieramy przez sito, pestki wyrzucamy. Ponownie zagotowujemy.
Gorące przelewamy do słoiczka.
 Trzymamy w lodówce do 2 tygodni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz