To idealny przepis na wykorzystanie resztek z lodówki.
Możemy wykorzystać kaszę albo ryż, połączyć z różnymi warzywami.
Ja zdecydowałam się dziś na kaszę kuskus, pomidory i świeży szpiank.
Dodałam słoną fetę oraz kawałek myśliwskiej kiełbaski.
Prosto i smacznie:)
Papryka faszerowana kuskusem i warzywami.
2 całe papryki
70 g kaszy kuskus
50 g kiełbaski myśliwskiej
1 mała czerwona cebula, pokrojona w kostkę
1 mała czerwona cebula, pokrojona w kostkę
1 ząbek czosnku
2 pomidory
3 łyżki pasaty pomidorowej
duża garść świeżego szpinaku
kawałek sera feta, wg uznania
Papryki kroimy na poł. Usuwamy gniazda nasienne.
Kuskus zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i czekamy aż wchłonie płyn.
Wody powinno być ok 2 cm powyżej kaszy.
Na patelni posmażamy cebulkę, dodajemy czosnek.
Kiełbaskę kroimy w kostkę i dokładamy na patelnie.
Łączymy z pomidorem i pasatą.
Na sam koniec wrzucamy pokrojone liście szpianku.
Mieszamy z kuskusem i serem.
Doprawiamy do smaku.
Papryki napełniamy farszem i pieczemy 30 min w 180 stopniach.
Papryki kroimy na poł. Usuwamy gniazda nasienne.
Kuskus zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i czekamy aż wchłonie płyn.
Wody powinno być ok 2 cm powyżej kaszy.
Na patelni posmażamy cebulkę, dodajemy czosnek.
Kiełbaskę kroimy w kostkę i dokładamy na patelnie.
Łączymy z pomidorem i pasatą.
Na sam koniec wrzucamy pokrojone liście szpianku.
Mieszamy z kuskusem i serem.
Doprawiamy do smaku.
Papryki napełniamy farszem i pieczemy 30 min w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz