poniedziałek, 28 stycznia 2013

Pasta z wędzonej makreli.

Jedna z fajniejszych past do chleba.
Prosta i niesamowicie smaczna.
Szczególnie lubię ją na kolacje, pasuje do ciemnego piwa. 
 

Pasta z wędzonej makreli.
1 wędzona makrela
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka ketchupu
1 łyżeczka chrzanu
sok 1/2 cytryny
1 łyżka szczypiorku
1 łyżka koperku
2-3 ogórki kiszone lub konserwowe
1 mała cebulka
 
Z makreli usuwamy skórę i obieramy z ości.
Ogórki i cebulkę drobno siekamy.
Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy.
 
Pastą smarujemy kanapki lub krakersy.
Dodatkowo dekorujemy koperkiem i szczypiorkiem.
 

5 komentarzy:

  1. No i przez to mam ochote na krakersy. :D

    OdpowiedzUsuń
  2. robię taką samą! jest pyszna!;)

    OdpowiedzUsuń
  3. My ostatnio też przygotowałyśmy pastę z makreli, ale z jajeczkiem.Następnym razem spróbujemy na krakersach;) Pozdrawiamy Cook & Celebrate

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno nie robiłam, dzięki za przypomnienie :D Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń