Jedna z fajniejszych past do chleba.
Prosta i niesamowicie smaczna.
Szczególnie lubię ją na kolacje, pasuje do ciemnego piwa.
Pasta z wędzonej makreli.
1 wędzona makrela
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka ketchupu
1 łyżeczka chrzanu
sok 1/2 cytryny
1 łyżka szczypiorku
1 łyżka koperku
2-3 ogórki kiszone lub konserwowe
1 mała cebulka
Z makreli usuwamy skórę i obieramy z ości.
Ogórki i cebulkę drobno siekamy.
Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy.
Pastą smarujemy kanapki lub krakersy.
Dodatkowo dekorujemy koperkiem i szczypiorkiem.
No i przez to mam ochote na krakersy. :D
OdpowiedzUsuńrobię taką samą! jest pyszna!;)
OdpowiedzUsuńO la la, brzmi pysznie!
OdpowiedzUsuńMy ostatnio też przygotowałyśmy pastę z makreli, ale z jajeczkiem.Następnym razem spróbujemy na krakersach;) Pozdrawiamy Cook & Celebrate
OdpowiedzUsuńDawno nie robiłam, dzięki za przypomnienie :D Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń