poniedziałek, 19 sierpnia 2013

Kukurydza z masłem ziołowym.

Idealna na szybki lunch w miłym gronie.
 
Po śniadaniu zostawiam kawałek masła aby zmiękło.
Przygotowuje składniki i robię masłeko.
 
Tuż przed pora na lunch gotuję kukurydzę.
Podaję na gorąco z masełkiem.




 
 
 
Kukurydza z masłem ziołowym.
 
kukurydza
 
masło ziołowe:
 
50 g miękkiego masła
2 łyżeczki drobno posiekanej pietruszki
szczypta soli
1 wyciśnięty ząbek czosnku
1/4 świeżej, drobno pokrojonej papryczki chili
 
Miękkie masło mieszamy z resztą składników. Zwijamy w papier i formujemy rulon.
Schładzamy w lodówce.
 
Kukurydzę gotujemy w osolonej wodzie, ok. 15-20 min.
Podajemy na gorąco z ziołowym masełkiem.
 
 
 
 

6 komentarzy:

  1. W weekend grillowaliśmy kukurydzę i wcinaliśmy z masełkiem czosnkowym. Pysznie wyszło, więc polecamy też naszą: http://www.jakugotujesz.pl/?recipes=kukurydza-z-grilla ;)

    Pozdrawiamy,
    Gosia i Marek

    OdpowiedzUsuń
  2. a w wodzie nieosolonej 5 minut :)

    OdpowiedzUsuń
  3. coś wspaniałego! i super to masełko.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wodę do kukurydzy najlepiej posłodzić bo przez sól kukurydza twardnieje!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Anonimowy, ja dodaję tylko szczyptę i moja kukurydza nie wychodzi twarda.
      Każdy ma swój sposób. Pozdrawiam

      Usuń