Idealna na szybki lunch w miłym gronie.
Po śniadaniu zostawiam kawałek masła aby zmiękło.
Przygotowuje składniki i robię masłeko.
Tuż przed pora na lunch gotuję kukurydzę.
Podaję na gorąco z masełkiem.
Kukurydza z masłem ziołowym.
kukurydza
masło ziołowe:
50 g miękkiego masła
2 łyżeczki drobno posiekanej pietruszki
szczypta soli
1 wyciśnięty ząbek czosnku
1/4 świeżej, drobno pokrojonej papryczki chili
Miękkie masło mieszamy z resztą składników. Zwijamy w papier i formujemy rulon.
Schładzamy w lodówce.
Kukurydzę gotujemy w osolonej wodzie, ok. 15-20 min.
Podajemy na gorąco z ziołowym masełkiem.
W weekend grillowaliśmy kukurydzę i wcinaliśmy z masełkiem czosnkowym. Pysznie wyszło, więc polecamy też naszą: http://www.jakugotujesz.pl/?recipes=kukurydza-z-grilla ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy,
Gosia i Marek
Dzięki. Pozdrawiam:)
Usuńa w wodzie nieosolonej 5 minut :)
OdpowiedzUsuńcoś wspaniałego! i super to masełko.
OdpowiedzUsuńWodę do kukurydzy najlepiej posłodzić bo przez sól kukurydza twardnieje!
OdpowiedzUsuńAnonimowy, ja dodaję tylko szczyptę i moja kukurydza nie wychodzi twarda.
UsuńKażdy ma swój sposób. Pozdrawiam