Awokado ma dużo jednonasyconych tłuszczy oraz dużo witaminy E.
Jest bardzo zdrowe ale spotkałam sie z opinią,że nie ma smaku. Wszystko jest kwestia dobrego doprawienia.
Awokado lubi limonę/cytrynę oraz sól.
Awokado lubi limonę/cytrynę oraz sól.
Ja dodatkowo wzbogacam smak nacierająć bułkę czosnkiem.
Polecam.
Bruschetta z awokado i wędzoną papryką.
1 ciabata
oliwa
ząbek czosnku
1 awokado
sok z 1/2 limonki
przyprawa: wędzona papryka
sól i pieprz
mięta
Ciabatę kroimy na pół. Smarujemy oliwą i grillujemy.
Po zgrillowaniu nacieramy ją ząbkiem czosnku.
Awokado rozdrabniamy widelcem i przyprawiamy.
Smak powinien być kwaśno-słony.
Pastę nakładamy na ciepłą bułkę i dekorujemy papryką i miętą.
przyjemna propozycja, wszamałabym ze smakiem
OdpowiedzUsuńAleż pyszności! I piękne zdjęcia :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń