poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Bruschetta z awokado i wędzoną papryką.

Awokado ma dużo jednonasyconych tłuszczy oraz dużo witaminy E.
Jest bardzo zdrowe ale spotkałam sie z opinią,że nie ma smaku. Wszystko jest kwestia dobrego doprawienia.
 Awokado lubi limonę/cytrynę oraz sól.
 Ja dodatkowo wzbogacam smak nacierająć bułkę czosnkiem.
Polecam.



Bruschetta z awokado i wędzoną papryką.
1 ciabata
oliwa
ząbek czosnku
 
1 awokado
sok z 1/2 limonki
przyprawa: wędzona papryka
sól i pieprz
mięta
 
Ciabatę kroimy na pół. Smarujemy oliwą i grillujemy.
Po zgrillowaniu nacieramy ją ząbkiem czosnku.
 
Awokado rozdrabniamy widelcem i przyprawiamy.
Smak powinien być kwaśno-słony.
Pastę nakładamy na ciepłą bułkę i dekorujemy papryką i miętą.
 
 

2 komentarze: