środa, 8 stycznia 2014

Szparagi w szynce i galarecie

Przepis, nie przepis. Praktycznie robi się samo. 
Kilka dobro jakościowo składników, galaretka na domowym rosołku i do lodówki.

U mnie w domu zawsze jest walka, kto ile zjadł bo uwielbiamy wszyscy.
Podaję z cytrynką, kapką majonezu i chlebem na zakwasie.



Szparagi w szynce i galarecie

1 słoik zielonych szparagów w zalewie
dobrej jakości szynka

Galaretka: 300 ml bardzo gorącego rosółu
2 łyżeczki żelatyny 

do podania: cząstki cytryny, chleb na zakwasie, majonez

Szparagi wyjmujemy z zalewy i osuszamy.
Płaty szynki składamy na pół i owijamy w nie szparagi.

Układamy na półmisku.
Gorący rosół łączymy z żelatyną i dokładnie mieszamy. 
Gdy przestygnie, zalewamy nim szparagi w szynce.
Wkładamy do lodówki do stężenia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz