poniedziałek, 20 maja 2013

Szybki lunch: muszle z tuńczykiem.

Lubię takie dania. Efektowne i pyszne.
Na sam widok robię się głodna:)


Conchiglioni czyli muszle z tuńczykiem.
makaron ugotowany al dente
Farsz: tuńczyk w sosie własnym
kawałek ostrej chili
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy dijon
1/2 szalotki
dodatki: oliwki
pomidorki koktajlowe
świeży szpinak, podsmażony na maśle
cebulki marynowane
koper
oliwa
Muszle gotujemy al dente.
Farsz mieszamy w misce i wypełniamy nim makaron.
Całość dekorujemy dodatkami.

2 komentarze:

  1. Fajny pomysł, prosto a smacznie. Pozdrawiam ;P

    OdpowiedzUsuń
  2. Do pracy jak znalazł, właśnie zrobiłem się głodny,a do obiadu jeszcze trochę ;-)

    OdpowiedzUsuń