Można się w niej zakochać od pierwszego spróbowania.
Słodko- kwaśna z fantastyczną nutą dobrego balsamico.
Pierwszy raz próbowałam ją na warsztatach z Grzegorzem Łapanowskim.
Od tamtego czasu robie ją co jakiś czas.
Fantastyczna do czerwonch mięs, serów i na grilla. My jedliśmy ją z kaszanką.
Od tamtego czasu robie ją co jakiś czas.
Fantastyczna do czerwonch mięs, serów i na grilla. My jedliśmy ją z kaszanką.
Wkrótce podam przepis na fantastyczną tartę z tą konfiturą.
Konfitura z czerwonej cebuli
500 g czerwonej cebuli
1 łyżka konfitury malinowej
1 łyżka octu balsamicznego
sól, pieprz
Cebulę kroimy w piórka i dusimy ok. 30 min najlepiej na klarowanym maśle.
Dodajemy konfiturę ( ważne aby była przetarta, bez pestek) i ocet balsamiczny.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dusimy jeszcze chwilę aż konfitura zgęstnieje.
sól, pieprz
Cebulę kroimy w piórka i dusimy ok. 30 min najlepiej na klarowanym maśle.
Dodajemy konfiturę ( ważne aby była przetarta, bez pestek) i ocet balsamiczny.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dusimy jeszcze chwilę aż konfitura zgęstnieje.
czekam, ąż dostanę czerwoną cebulę zamówioną. i robię!
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie!
OdpowiedzUsuńDodatek konfitury malinowej bardzo ciekawy, spróbuję...
OdpowiedzUsuńTrochę jak modra kapusta wygląda :)
OdpowiedzUsuń