Przepis, nie przepis. Praktycznie robi się samo.
Kilka dobro jakościowo składników, galaretka na domowym rosołku i do lodówki.
U mnie w domu zawsze jest walka, kto ile zjadł bo uwielbiamy wszyscy.
Podaję z cytrynką, kapką majonezu i chlebem na zakwasie.
Szparagi w szynce i galarecie
1 słoik zielonych szparagów w zalewie
dobrej jakości szynka
Galaretka: 300 ml bardzo gorącego rosółu
2 łyżeczki żelatyny
do podania: cząstki cytryny, chleb na zakwasie, majonez
Szparagi wyjmujemy z zalewy i osuszamy.
Płaty szynki składamy na pół i owijamy w nie szparagi.
Układamy na półmisku.
Gorący rosół łączymy z żelatyną i dokładnie mieszamy.
Gdy przestygnie, zalewamy nim szparagi w szynce.
Wkładamy do lodówki do stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz