Z miłości do cukinii…
Ciasto z cukinii z trzema serami
500 g tartej na wiórki cukinii
1 łyżeczka soli
100 g ricotty
100 g tartego parmezanu
1 szalotka
2 ząbki czosnku
pół pęczka posiekanego koperku
2 rozmącone jaja
100 g fety
Tarą cukinię umieszczamy na sitku, solimy i odstawiamy na 15 min.
Później odcinamy z nadmiaru wody.
Do cukinii dodajemy ricottę, parmezan, pokrojoną w kostkę cebulkę oraz zmiażdżony czosnek.
Na koniec dodajemy rozmącone jajka i wszystko dokładnie mieszamy.
Przekładamy do formy- użyłam silikonowej wiec jej już nie natłuszczam.
Pieczemy 1 godz w 170 stopniach.
Po upływie czasu na wierzch rozkruszamy fetę i pieczemy jeszcze 15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz