piątek, 19 września 2014

Ciasto z cukinii z trzema serami


Z miłości do cukinii…



Ciasto z cukinii z trzema serami

500 g tartej na wiórki cukinii
1 łyżeczka soli
100 g ricotty
100 g tartego parmezanu
1 szalotka
2 ząbki czosnku
pół pęczka posiekanego koperku
2 rozmącone jaja
100 g fety

Tarą cukinię umieszczamy na sitku, solimy i odstawiamy na 15 min. 
Później odcinamy z nadmiaru wody.
Do cukinii dodajemy ricottę, parmezan, pokrojoną w kostkę cebulkę oraz zmiażdżony czosnek.
Na koniec dodajemy rozmącone jajka i wszystko dokładnie mieszamy.

Przekładamy do formy- użyłam silikonowej wiec jej już nie natłuszczam.
Pieczemy 1 godz w 170 stopniach.

Po upływie czasu na wierzch rozkruszamy fetę i pieczemy jeszcze 15 min.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz