Jagody goji ostatnie moje odkrycie. Smakują trochę jak żurawina ale są mniej słodkie.
To najzdrowsze owoce świata!
Poleca się je jako roślinę wspomagającą trawienie, wzmacniającą odporność, poprawiającą ostrość widzenia czy opóźniającą procesy starzenia.
To owoce o dużej wartości odżywczej, zawierją m in: cynk,żelazo, miedź, wapń, selen, fosfor, witaminy: B1, B2, B6 oraz E.
Miłego dnia!
Owsianka z jagodami goji
5 łyżek owsianki
wrząca woda
gorące mleko
1 jabłko
garść suszonych jagód goji
cynamon
Owsiankę zalewamy wrzątkiem, tak aby przykryło płatki.
Gotujemy na mały ogniu.
Gdy wchłonie płyn dodajemy mleko, pokrojone w małe kawałki jabłko oraz jagody.
Często mieszamy i dodajemy cynamon.
W razie potrzeby dodajemy wodę lub mleko.
Gotujemy ok 10 min, często mieszając.
Owsianka powinna być kremowa.
Owsianka jest dobra na wszystko ;D
OdpowiedzUsuńJa wolę kleik ryżowy, w najbliższym czasie zobaczę, jak smakuje z jagodami goji :)
OdpowiedzUsuńZapraszam autorkę oraz jej czytelników do wzięcia udziału w konkursie świątecznym na najlepszą potrawę.
OdpowiedzUsuńSzczegóły konkursu wraz z nagrodami (zapas przypraw) na stronie:
www.nps-mix.pl/konkurs