Znowu wróciła do nas jesienna aura.
Dopasowując się do pogody wróciłam do porannego gotowania owsianek.
Długo pozostawia uczucie sytości i naprawdę dobrze smakuje.
Nastawiam ją zaraz po przebudzeniu. I po 20 minutach jest gotowa.
Na czczo lubię się napić ciepłej wody z cytryną i miodem.
Rano zbieram myśli, porządkuję w głowie plan dnia i jestem gotowa do pracy.
Miłego dnia ;-)
Owsianka gruszkowo-jabłkowa z cynamonem
5- 6 łyżek płatków owsianych
wrzątek- tyle aby przykrył płatki
80-100 ml tłoczonego soku jabłkowego
2 całe gruszki razem z syropem
1 jabłko
cynamon
syrop klonowy
Płatki podprażamy na suchej patelni.
Podlewamy wrzątkiem, na tyle aby przykryło płatki.
Gotujemy na wolnym ogniu.
Dodajemy pokrojone w kostkę owoce z sokami.
Posypujemy cynamonem.
Gotujemy ok 20 min. W razie potrzeby podlewamy sokiem jabłkowym lub wodą.
Podajemy polane syropem klonowym.
Nie ma to jak owsianka :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Ta z gruszką to moja faworytka ;)
OdpowiedzUsuń