poniedziałek, 17 marca 2014

Owsianka gruszkowo-jabłkowa z cynamonem

Znowu wróciła do nas jesienna aura. 
Dopasowując się do pogody wróciłam do porannego gotowania owsianek. 
Długo pozostawia uczucie sytości i naprawdę dobrze smakuje.
Nastawiam ją zaraz po przebudzeniu. I po 20 minutach jest gotowa.

Na czczo lubię się napić ciepłej wody z cytryną i miodem.
Rano zbieram myśli, porządkuję w głowie plan dnia i jestem gotowa do pracy.

Miłego dnia ;-)  







Owsianka gruszkowo-jabłkowa z cynamonem

5- 6 łyżek płatków owsianych
wrzątek- tyle aby przykrył płatki
80-100 ml tłoczonego soku jabłkowego
2 całe gruszki razem z syropem
1 jabłko
cynamon
syrop klonowy

Płatki podprażamy na suchej patelni. 
Podlewamy wrzątkiem, na tyle aby przykryło płatki.
Gotujemy na wolnym ogniu.

Dodajemy pokrojone w kostkę owoce z sokami.
Posypujemy cynamonem.
Gotujemy ok 20 min. W razie potrzeby podlewamy sokiem jabłkowym lub wodą.
Podajemy polane syropem klonowym.





2 komentarze: