środa, 13 marca 2013

Pieczone warzywa korzeniowe z kozim serm.

Przepadam, za takimi kolacjami...Ciepłe i delikatnie słodkie warzywa połączone z kozim serem.
Do tego zioła, oliwa z oliwek i dobry ocet balsamiczny. Polecam na szybką kolacje w gronie najblizszych oraz z kieliszkiem wina ( jeśli tylko możemy).
Dla mnie to rewelacyjne połaczenie smaków szczególnie po ciężkim dniu w pracy:)


 
Pieczone warzywa korzeniowe z kozim serem.
 
3 marchewki
2 pietruszki
1/2 selera
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
zioła prowansalskie
oliwa, ocet balsamiczny
 
kozi ser
drobno posiekana rukola lub pietruszka
 
Warzywa obieramy, kroimy w cienki słupki.
Cebulę kroimy na ćwiartki.
Układamy w naczyniu do zapiekania.
Obsypujemy ziołami.
Oblewamy oliwą i octem balsamicznym.
Pieczemy ok. 30 min w 190 stopniach, funkcja grill.
Kilka razy w ciągu pieczenia mieszamy warzywa.
Podajemy z miękkim kozim serem i drobno posiekaną rukolą.
 

 
 

1 komentarz:

  1. zrobiłam dzisiaj na obiad, tylko bez serka, bo były dodatkiem do pieczonych, kaczych, udek; pyszne - zgodnie stwierdziliśmy:)
    dzięki za inspirację i piękne zdjęcia:)

    OdpowiedzUsuń