sobota, 30 marca 2013

Jajka faszerowane pieczarkami.

Sprawdzony sposób na jajka. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Pasują nie tylko na Wielkanocne śniadanie:)
Jajka faszerowane pieczarkami
12 jajek, najlepiej od z hodowli ekologicznej
8 pieczarek
1 czerwona cebula
drobno posiekany szczypiorek
3-4 łyżki majonezu
Sól, pieprz, wędzona papryka 
Jajka gotujemy na twardo.
Cebulę i pieczarki drobno siekamy. Smażymy cebule a po kilku chwilach pieczarki.
Z jajek usuwamy żółtka. Mieszamy je z pieczarkami. Dodajemy posiekany szczypiorek.
Łączymy z majonezem i przyprawiamy.
Farszem napełniamy otwory po żółtkach. Przed podaniem obsypujemy papryką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz