poniedziałek, 9 czerwca 2014

Bananowiec ekspresowy

Ciasto błyskawiczne i obłędnie pyszne. Robiłam je ostatnio 2 razy z rzędu.
Nic dziwnego bo jest przepyszne.
A jego wykonanie zajmuje tyle czasu ile rozgrzanie piekarnika.
Bardzo polecam;)



Bananowiec ekspresowy

4 dojrzałe banany ( ok. 500 g)
2 jajka 
200 g brązowego cukru
120 g masła w temp pokojowej
250 g mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka pasty waniliowej

Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy masło i dalej ucieramy.
Łączymy z mąką, proszkiem i pastą waniliową.
Banany rozgniatamy widelcem i dokładamy do masy.

Wylewamy do foremki i pieczemy ok godz w 180 stopniach.

Przepis ze zmianami pochodzi z bloga White Plate.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz