niedziela, 29 czerwca 2014

Pianka truskawkowa

Uwielbiam truskawki i niestety często kupuję ich za dużo.
Dodaje je do sałatek, koktajli albo granoli.
Tym razem zmiksowałam je z galaretką, którą uwielbiamy i śmietanką.
Powstała przepyszna pianka truskawkowa! Podałam ją z truskawkami i bazylią.








Pianka truskawkowa

650 g truskawek
2 galaretki truskawkowe
2 łyżki cukru
350 ml śmietanki kremówki
150 ml jogurtu naturalnego


Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. 
Kilka truskawek zostawiamy do dekoracji. Resztę miksujemy.

Galaretki z cukrem rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody. Studzimy.

Zimną śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy resztę składników i delikatnie mieszamy.
Masę wylewamy do formy i chłodzimy w lodówce aż stężeje.

Podajemy z truskawkami i bazylią.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz