Uwielbiam truskawki i niestety często kupuję ich za dużo.
Dodaje je do sałatek, koktajli albo granoli.
Tym razem zmiksowałam je z galaretką, którą uwielbiamy i śmietanką.
Powstała przepyszna pianka truskawkowa! Podałam ją z truskawkami i bazylią.
Pianka truskawkowa
650 g truskawek
2 galaretki truskawkowe
2 łyżki cukru
350 ml śmietanki kremówki
150 ml jogurtu naturalnego
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki.
Kilka truskawek zostawiamy do dekoracji. Resztę miksujemy.
Galaretki z cukrem rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody. Studzimy.
Zimną śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy resztę składników i delikatnie mieszamy.
Masę wylewamy do formy i chłodzimy w lodówce aż stężeje.
Podajemy z truskawkami i bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz